Predstavnik radnika Fijata: Vlada je garant da nijedan radnik neće biti otpušten 1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Vlada Srbije je garant da nijedan radnik neće biti otpušten, imaće ili socijalni program ili drugo radno mesto ili će raditi u „Fijatu“ na novom modelu, izjavio je danas predstavnik radnika „Fijata“ Đorđe Milojević.

Milojević je novinarima nakon pregovora u vladi rekao da neće biti novih okupljanja radnika dok se ne donese socijalni program.

„Prekidamo okupljanja, videćemo kakav će biti socijalni program. Ako nismo zadovoljni tražićemo da se to promeni, ako nas ne poslušaju opet smo na ulicama“, kazao je on.

Kako je preneto iz Gradske uprave Kragujevca, posle današnjeg sastanka pregovaračkog tima radnika „Fijat krajsler automobili“, gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića i Vlade Srbije u Beogradu, odlučeno je da pre socijalnog programa neće biti otkaza.

„Ova država otvara fabrike, ne zatvara ih“, poručio je posle sastanka gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Prema njegovim rečima, Kragujevac je drugi grad u Srbiji po smanjenju broja nezaposlenih, što, kako je objasnio, potvrđuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje.

„Stelantis/Fijat se ne zatvara i neće podeliti svima otkaze, to jednostavno nije tačno, niti je po zakonu moguće. To nije interes ni poslodavca, imajući u vidu koliko košta obuka jednog zaposlenog u autoindustriji“, rekao je gradonačelnik.

Dodao je da novi električni model u Kragujevcu upravo „garantuje budućnost“ i da je to „jedina istina“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.