Opet bez dogovora u Vladi Srbije: Radnici Fijata najavili štrajk u petak 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Na današnjem, četvrtom po redu, četvorosatnom sastanku radne grupe Vlade Srbije i predstavnika sindikata i zaposlenih u kragujevačkom Fijatu ništa nije dogovoreno.

– Nismo se dogovorili ništa, ali bukvalno. Danas je zadnji dan rada radne grupe Vlade Srbije oformljene prošle nedelje i oni su se posle sastanka sa nama povukli i sutra će nam saopštiti da li imaju konkretnu ponudu za nas – izjavio je za Danas Dalibor Savić, predstavnik sindikata iz Fijat plastika.

Prema njegovim rečima radnici i sindikalci iz Fijata i nemaju tačnu informaciju da li i kakvu komunikaciju članovi radne grupe Vlade Srbije i premijerke Ane Brnabić imaju sa menadžmentom Fijata i Stelantisa.

– Oni do sutra trebaju da nam saopšte konkretna rešenja, ali siuacija je isuviše složena i to je malo vremena – smatra on i dodaje da ako radnici ne budu zadovoljni ponuđenim opcijama od petka, 17. juna, stupaju u blokadu ulica u Kragujevcu.

Ovo za Danas potvrđuje i Đorđe Milojević, predstavnik Fijatovih radnika koji je, takođe, kao član delegacije iz Kragujevca učestvovao na razgovorima u Beogradu.

– Radna grupa će nas do sutra u 11 sati obavestiti o rezultatima da li za nas imaju konkretnih rešenja i kakvi su. Tada ćemo mi to preneti radnicima i videti da li nam odgovaraju ili ne. Mi od svojih zahteva nismo odustali a oni su da otpremnina bude 1.000 evra po godini radnog staža ili zapošljavanje kod drugih poslodavaca u Kragujevcu ili okolini, kaže Milojević.

On dodaje da je teško verovatno da će posle sutrašnjeg saopštavanja odluka radne grupe uopšte i doći do još jednog sastanka i razgovora sa pedstavnicima Vlade Srbije ali da će i to sutra biti odlućeno.

U tom slučaju, sastanak bi se najverovatnije održao ponovo u Beogradu.

Inače, danas je poslednji dan za zaposlene u Fijatu da se opredele za odlazak u jednu od fabrika ovog proizvođača automobila u inostranstvu, najverovatnije u Poljsku ili Slovačku. Broj onih koji su se opredelili za ovu opciju nije još uvek poznat.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari