Italijanska firma „Moda campanja“ dopremila je u Novi Pazar prvi deo savremenih mašina za pokretanje proizvodnje pantalona od kepera. Mašine će biti instalirane u pogonu u Belim Vodama, nadomak Novog Pazara, gde su nekada proizvodnju imali Savremena konfekcija „Rapka“ i privatna fabrika „Opcija“.

– S obzirom da Novi Pazar ima stručnu radnu snagu, obuka za rad na ovim mašinama biće brza i jednostavna. Proizvodnju ćemo pokrenuti do kraja aprila i u prvoj fazi, do kraja maja, uposlićemo 115 radnika, a do kraja još 100 – kaže predstavnik ove firme Nihad Smajović. Predstavnik „Moda campanja“ ističe da je za muške i ženske pantalone od kepera, koje budu proizvedene u ovdašnjem pogonu, obezbeđeno tržište za naredne četiri godine.

– Planirana mesečna proizvodnja u ovom pogonu je 40.000 odevnih predmeta i sve što bude proizvedeno ide u izvoz – naglašava Smajović.

Firma „Moda campanja“ iz Napulja je prvi inostrani investitor koji u ovom gradu pokreće proizvodnju. Kada je obelodanjeno da dolazi, u gradskoj upravi je rečeno da je planirano da se u naredne tri godine u fabrici uposli 300 radnika i investira 3,5 miliona evra. Ove godine je prva faza i investitor će uložiti 600 hiljada evra.

– Ukoliko kvalitet proizvoda zadovolji standarde, prodavaće se na tržištu Evropske unije, a to će stvoriti i uslove za proširenje proizvodnih kapaciteta – rekao je prilikom prvog boravka u Novom Pazaru, pre mesec i po dana, predstavnik ove firme Anđelo Amirati. „Moda campanja“ ima svoje fabrike u Italiji i Albaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari