Promena taktike štrajkača Fijat plastika, obustavili proivodnju rezervnih delova za Fijat 1Foto: FoNet/Dragan Antonić

Štrajkači Fijat plastika posle čitavog niza neuspešnih pregovora sa poslovodstvom kompanije, rešili su da promene taktiku. Od jutros je nastavljen generalni štrajk u Fijat plastiku iako proizvodnja vozila u samom Fijatu kreće tek od četvrtka.

– Naš štrajk je taktički potez, jer smo danas u Fijat plastiku trebali da proizvodimo rezervne delove za vozila koji donose zaradu firmi. Sama finansijska šteta celokupnoj kompaniji biće daleko veća od novca koji mi kao sindikat potražujemo da vrate radnicima a koji nam je poslovodstvo „uzelo” od početka godine, izjavio je za „Danas” Zoran Miljković, predsednik Štrajkačkog odbora.

Po njemu, to je jasni pokazatelj da novac kompaniji nije toliko bitan već je u pitanju „bahatost i bezobrazluk poslovodstva” kao i njihova očigledna namera da „uništi sindikat u ovom radnom kolektivu”.

Sem promene štrajkačke taktike da obustave rad kad Fijat plastik radi a Kompanija Fijat ne, sindikalci iz ove firme koja je u štrajku još od februara po ko zna koji put pozivaju nadležne državne organe da pošalju inspekciju rada u njihovu firmu.

– Jedino republička inspekcija može da naloži menadžmentu Fijata da nam vrate mašine u proizvodne pogone koje su izmeštene protivpravno za vreme štrajka, kao i da konstatuje da je ova kompanija tim činom prekršila zakone o radu i štrajku naše zemlje, konstatuje i podseća Miljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari