Poljoprivrednici izašli na ulice: Na kojim sve mestima danas protestuju? 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Zbog neispunjenih zahteva i nezadovoljstva stanjem u poljoprivredi, stočari i ratari izašli su na ulice širom Srbije.

Oni su najavili blokade da više puteva, među kojima su Bačka Planka – Novi Sad, Vrbas -Sombor, Zrenjanin – Beograd, magistralni put u Ćupriji, rafinerije nafte u Novom Sadu i Beogradu.

Poljoprivrednici su traktorima izašli na saobraćajnice kod Rače, Kikinde, Kisača, Krčedina, Aradca, Padine, Gospođinaca, Tovariševa, Ćuprije, Srpske Crnje, Stare Pazove, Čente, i brojnih drugih mesta.

Sva dešavanja na protestu pratite u našem BLOGU.

Na pojedinim lokacijama policija je na terenu, a kako javljaju poljoprivrednici, traženi su im podaci ali i upisivane registarske oznake traktora kojima su došli.

Učesnici protesta uputili su izvinjenje građanima zbog ometanja saobraćaja, i naveli da neće dugo biti na ulicama, te da je ovaj potez bio neophodna mera zbog lošeg stanja u poljoprivredi.

Protest su najavila četiri udruženja – Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice, Savez udruženja poljoprivrednika Banata i Udruženje poljoprivrednika Aradac, koja u saopštenju za medije navode da je ispunjenje zahteva preduslov da dalje pregovore sa nadležnima.

Njih podržavaju „Elemirski paori” Elemir, „Složni Pidikanci” iz Bavaništa, „Paori iz Padine” Padina, Sombora, Bačke Palanke, Bačkog Petrovca,Čelareva, Kulpina, Dolova , Crvenke ,Čeneja , Kisača , Perleza, Stepanovićeva, Futoga, Žablja, Farkaždina,Vojvode Stepe, Bantaskog Karađorđeva , Kikinde, Stare Pazove,Đurđeva,Čuruga Inđije,Botoša,Čente, Crvenke,Gospođinaca, Orlovata, Tomaševaca , Idvora,Kovilja,Bača, Vajske, Vilova, Ćuprije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari