Rade Basta: Počela isporuka mazuta za "Beogradske elektrane" 1Foto: FoNet/ EPS

Krenula je isporuka mazuta za „Beogradske elektrane“ i naredna dva meseca obavljaće se prijem 8.500 tona mazuta, a u nedostatku gasa sve toplane će moći da pređu na mazut, saopštio je danas direktor javnog komunalnog preduzeća (JKP) „Beogradske elektrane“ Rade Basta.

Direktor JKP „Beogradske elektrane“ Rade Basta i predsednik Sindikalne organizacije „Beogradskih elektrana“ Slavoljub Jovanović posetili su danas toplanu „Dunav“ kao i postrojenja za skladištenje mazuta.

„Upravo je krenula isporuka mazuta za „Beogradske elektrane“ i naredna dva meseca obavljaće se prijem 8.500 tona mazuta koje uz postojeće količine koje imamo, obezbeđuju redovan rad i neophodne rezerve u slučaju poremećaja u isporuci gasa. Posebno bih naglasio da u nedostatku gasa sve toplane mogu da pređu na mazut“, rekao je Basta.

„Pripremamo se za hladne dane i cilj nam je da u potpunosti obezbedimo sve raspoložive kapacitete. Kako je i poznato, kada je u toku grejne sezone najveća potrošnja „Beogradske elektrane“ koriste u proizvodnji toplotne energije tri miliona kubika gasa, odnosno 3.000 tona dnevno alternativnog goriva- mazuta“, dodao je Basta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari