Više od 500 radnika smederevske fabrike Želvoz juče oko podneva je blokiralo stari put za Beograd i potpuno zaustavilo saobraćaj u tom delu Smedereva. Situacija nije bila jasnija ni posle razgovora sa gradonačelnicom Smedereva Jasnom Avramović koja im je i ovoga puta samo obećala da se radi na tome da ih neko od zvaničnika Vlade Srbije primi.


– Siti smo svakodnevnih obećanja koja nam se serviraju, ona se ne jedu – rekao je Miki Nojić, predsednik sindikata Sloga – Želvoz. On je dodao da su u petak zamolili radnike da prekinu štrajk glađu zbog mogućeg rizika po zdravlje, ali nisu odustali od protesta. Kako je najavio, danas će možda biti blokirana oba pravca na putu za Beograd, a moguća je i radikalizacije protesta, sve dok neko iz državnog vrha ne primi delegaciju radnika i ne reši probleme. Prema rečima Željka Veselinovića, predsednika Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, dogodilo se ono na šta su upozoravali – bes radnika sve je veći.

– Za radnike su izbori deveta rupa na svirali i njih ne zanima ko će biti ko i gde u sledećoj vladi nakon martovskih izbora. Ako uzmemo u obzir da će nova Vlada dobiti svog mandatara tek početkom maja meseca, ovu dosadašnju sa pravom pitamo – šta će radnici jesti za to vreme, čime će platiti struju, grejanje i tekuće režije koje država neumoljivo zahteva i šta je najvažnije, ko će snositi odgovornost za još dve ekonomski propale godine – upitao je Veselinović.

Tokom blokade puta jednom četrdesetogodišnjem radniku je pozlilo zbog čega je odvezen kolima hitne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari