Radnicima Fijata ponovo oduzeto pravo na štrajk

Upitna zakonitost kolektivnog ugovora u italijanskom auto gigantu u Kragujevcu

Ostavite komentar


  1. Pazi ti ovo, protivustavno odricanje od strajka, tj mogu da strajkuju, ali onda sindikalci gube sve beneficije, a radnici regres i topli obrok. Cak i ako poslodavac posumnja u njih moze da im uskrati sve to. Jadna sindikalna organizacija. U moje vreme ovakve smo sutirali do kapije.

  2. Vi uđete u štrajk ili im svi dajte otkaze pa da ih pitam šta će da rade? Možda dovedu Talijane ili Kineze da rade u stranoj zemlji? Nema rada, nema automobila, nema para i profita.

  3. A Vlada cuti kao da se sve ovo odigrava negde daleko! Pa zar nije obavezan i potpis ministra privrede u tom Ugovoru? Sta uopste radi ako ne to?

  4. Синдикати у Србији су продужена рука менаџмента.Радници су у потпуно подређеном положају,без основних права.

  5. Svaki dokument koji je u suprotnosti sa ustavom države kao i zakomom o radu je automatski ne važeći. Što znači papir trpi sve. A radnicima FCA u Kg preporučujem da se pod hitno isčlane iz ovog nazovi sindikata. Ovo nije sindikat nego običan klan. Rasturite to.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.