Radovi za novi izgled sela 1

Nakon referenduma u 24 seoske i prigradske mesne zajednice počela je realizacija projekata koji se finansiraju iz poreza na imovinu.

Po volji meštana Varne, deo novca uložen je u popravku nekategorisanih puteva. Radovi su počeli u ponedeljak šljunčenjem Orlovačke ulice. Gradonačelnik Nebojša Zelenović obišao je gradilište i poručio da će svi izglasani projekti biti realizovani u prvoj polovini godine.

– Ono što su građani glasanjem izabrali trećeg decembra, sada se realizuje. Jedva čekam referendume koje ćemo u ovoj godini organizovati u 60 mesnih zajednica, gde će 100.000 naših Šapčana dobiti priliku da odlučuje o trošenju više o dva miliona evra. Za to je potrebno da sve projekte koji su izglasani u decembru realizujemo u predviđenom roku, kako bismo uverili građane da ovaj proces može da donese samo dobro za njih, zaključio je gradonačelnik.

Na decembarskom referendumu većina meštana Varne podržala je predlog da se 600.000 dinara od novca koji je prikupljen od poreza na imovinu opredeli za popravku pet ulica. Među njihovim prioritetima za koje su opredelili novac jeste i rekonstrukcija niskonaponske mreže, popravka protivgradne kućice, izgradnja trotoara, ulična rasveta, održavanje groblja i ulaganje u sport i kulturu. Ovakvo izjašnjavanje građana jedinstveni je u Srbiji, a uplata poreza na seoskom području je zbog ovakvog načina raspodele budžetskih sredstava utrostručena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari