Rahimi: Od 1. jula bez rominga za građane Kosova na Zapadnom Balkanu 1Foto: FreeImages / sanja gjenero

Građani Kosova tokom boravka u nekoj od zemalja Zapadnog Balkana od 1. jula neće plaćati roming, a za internet usluge biće uvedeni povoljni paketi, saopštio je predsednik Borda direktora Regulatornog tela elektronskih i poštanskih komunikacija Kosova (RTEPK) Nazim Rahimi.

Rahimi u izjavio za Radio Slobodna Evropa (RSE) da će operatori mobilne telefonije pripremiti atraktivne internet pakete po pristupačnim cenama, dok će naknada za telefonske pozive i poruke od 1. jula biti ukinuta.

„Na operaterima je kakav će paket pripremiti. Ali imamo informacije da će oni pripremiti atraktivne pakete, što će biti od koristi građanima koji će ih koristiti u zemljama Zapadnog Balkana. Reč je o internet paketima jer je pitanje telefonije rešeno“, rekao je on.

Roming za gradjane zemalja Zapadnog Balkana biće ukinut u Srbiji, Albaniji, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu i Bosni i Hercegovini.

Ovaj sporazum postignut je u aprilu 2018. godine, na prvom digitalnom samitu održanom u Skoplju, a njegova primena predviđena je u dve faze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari