RARIS: Predstavljeno 29 investicionih projekata za razvoj istočne Srbije 1Foto: BETAPHOTO/Istmedia/SAŠA TRIFUNOVIĆ/DS)

Regionalna agencija za razvoj Istočne Srbije (RARIS) saopštila je da je proradio investicioni portal istočne Srbije pod nazivom Invest East Serbia, na kome je predstavljeno 29 investicionih projekata, a portal je dostupan na srpskom, engleskom i nemačkom jeziku.

Na portalu Invest East Serbia predstavljene su sve ključne činjenice, ekonomski pokazatelji, najveći investitori kao i detaljno obrazložene glavne prednosti poslovanja u našem regionu, naveo je direktor RARIS Vladan Jeremić u pisanoj izjavi prosleđenoj medijima.

Portal je namenjen potencijalnim investitorima kojima, kako je navedeno, ,,nije presudno da je baš na autoputu i ne želi da previše plaća zemljište i njegovo opremanje a želi lokaciju sa dobrim saobraćajnicama, gde još uvek nema velike konkurencije stranih investitora, ko traži mesto sa kvalifikovanim radnicima, sa velikim izborom lokalnih dobavljača i gde će vas lokalna zajednica dočekati raširenih ruku i prema vama se odnositi zaista fer“.

Među potencijalnim prilikama za ulaganje u Istočnoj Srbiji navedene su, između ostalih, Gamzigradska i Nikoličevska banja u blizini Zaječara, hotel Banjica i Rgoška banja u okolini Knjaževca, Hemijski park Prahovo u Negotinu i drugi.

Osnivači RARIS su, kako je navedeno na njihovom portalu, gradovi i opštine Zaječar, Bor, Majdanpek, Kladovo, Boljevac, Knjaževac, Sokobanja i Negotin, Regionalna privredna komora Zaječar, Preduzeće za puteve Zaječar, NVO Timočki klub i zaječarski Fakultet za menadžment.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari