Investicioni potencijali istočne Srbije na prvoj Investicionoj i poslovnoj konferenciji za dijasporu u Beču 1Prezentacija invcesticionih potencijala istočne Srbije u Beogradu/Foto: RARIS

Predstavnicima dijaspore, poslovne zajednice naših zemljaka u Austriji, institucija iz Austrije i Srbije na prvoj Investicionoj i poslovnoj konferenciji za dijasporu koja će biti održana u Beču, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije prezentovaće investicione potencijale istočne Srbije sa željom da zainteresovanima pruži bliže informacije o mogućnostima i olakša proces odlučivanja i ugovaranja poslovnih aktivnosti.

Prva Investiciona i poslovna konferencija za dijasporu okupiće predstavnike dijaspore, poslovne zajednice naših zemljaka u Austriji, institucija iz Austrije i Srbije, kao i predstavnike lokalnih samouprava iz istočne Srbije.

-Ovaj događaj je prilika koja će omogućiti preduzetnicima iz dijaspore da se upoznaju sa novim mehanizmima saradnje sa srpskom privredom – „Poslovnim atlasom Srbije i dijaspore“ i „Poslovnim habom za dijasporu“, a glavni cilj konferencije je podsticanje investicija srpske poslovne dijaspore u Austriji ka Srbiji – navode u RARIS-u.

Ova agencija će na konferenciji prezentovati investicione potencijale istočne Srbije, kako kažu, sa željom da zainteresovanima pruži bliže informacije o mogućnostima i olakša proces odlučivanja i ugovaranja poslovnih aktivnosti.

Zainteresovani vlasnici Investicionih lokacija – zemljišta, hala, poslovnih objekata koji žele da ih ponude investitorima na ovoj Konferenciji mogu da se obrate RARIS-u i njihove lokacije će uz dodatne informacije, biti uvršećene u bazu investicionih lokacija na regionalnom investicionom portalu istočne Srbije „Invest East Serbia“.

Prva Investiciona i poslovna konferencija za dijasporu se održava 30. Septembra u Beču u organizaciji projekta Link Up! Srbija II i Privredne komore Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari