RCC pokreće inicijativu za izbor žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana 1Foto: RCC

Savet za regionalnu saradnju (RCC) pokrenuo je inicijativu za izbor žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana, kojom se odaje priznaje ženama koje su osnovale i razvile sopstveni posao i doprinele novim i održivim radnim mestima za druge žene i muškarce u regionu.

Nominacije su otvorene do 4. marta ove godine i svako može predložiti ženu koja je stanovnica i ima biznis u Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Severnoj Makedoniji, saopštio je danas RCC.

Žiri će izabrati šest preduzetnica sa Zapadnog Balkana u šest kategorija, i to žena ekološka preduzetnica, kreativna žena preduzetnica,žena preduzetnica u turizmu i ugostiteljstvu, Romkinja žena preduzetnica, žena startap preduzetnica i mlada žena preduzetnica.

Pobednicama će biti uručeno priznanje na regionalnoj konferenciji za žene preduzetnice na Zapadnom Balkanu
11. marta 2022. godine u Tirani. one će imati priliku da na konferenciji predstave svoje biznise.
„Doprinos žena preduzetnica je ključan za napredak Zapadnog Balkana. Njihov naporan rad, inovativan način razmišljanja i nepokolebljiva predanost predstavljaju istinski doprinos rastu naših ekonomija i procvatu naših društava. Namera nam je da ovom inicijativom odamo skromno priznanje ovim hrabrim i snažnim ženama koje su se usudile boriti protiv stereotipa i doneti promene“, naveo je RCC.

Za više informacija i nominaciju posetite https://www.rcc.int/women-entrepreneurs-of-the-year

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari