RGZ dobio sertifikacije za kvalitet, bezbednost i zaštitu privatnosti od TUV Austrija 1Foto: rgz.gov.rs

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je od jedne od vodećih svetskih sertifikacionih organizacija – TUV Austrija, dobio međunarodne ISO sertifikacije za kvalitet, bezbednost i zaštitu privatnosti.

Kako se navodi, time je dobijena nezavisna potvrda da je RGZ postigao najviše standarde upravljanja kvalitetom celokupnog poslovanja, uključujući registraciju nepokretnosti, kao i informacione bezbednosti i privatnosti informacija građana Srbije.

„Ove sertifikacije takođe znače da se odgovor na rešavanje problema stare dokumentacije iz prošlog veka moraju tražiti izvan RGZ, u okviru pravne teorije i domena utvrđivanja prava vlasništva na nepokretnostima“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da sertifikacija predstavlja krunu višegodišnjih reformi koje RGZ sprovodi od 2016. godine u skladu sa globalno priznatim standardima i najboljom svetskom praksom.

„Time je, osim UN i Svetske banke, dobijena još jedna međunarodna potvrda za reforme koje sprovodi Srbija kojom se potvrđuje liderska pozicija RGZ u procesu digitalizacije u Srbiji“, naveo je Zavod i dodao da te sertifikacije zajedno čine RGZ novom referentnom tačkom, modernim i transparentnim servisom koji se zalaže za interese građana.

„Novi Republički geodetski zavod je saveznik svih građana u postizanju jasnih, brzih i bezbednih rešenja“, poručeno je iz RGZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari