RGZ: Izdavanje lista nepokretnosti i kopija plana samo digitalno 1Foto: rgz.gov.rs

Republički geodetski zavod (RGZ) Srbije objavio je danas da će službe za katastar nepokretnosti do kraja pendemije korona virusa izdavati listove nepokretnosti, kopije plana i uverenja isključivo u digitalnom formatu radi primene preporučenih mera socijalnog distanciranja.

Svi državni organi izvode iz baza katastra, za svoje postupke, mogu preuzeti besplatno za gradjane preko magistrale državnih organa, pa je zbog toga izdavanje lista nepokretnosti u papirnoj formi, u periodu opasnosti od širenja zarazne bolesti, nepotreban rizik i za zaposlene u katastru i za stranke, navedeno je u saopštenju.

Kako je istaknuto, na ovaj način gradjani će ostvariti i uštede u novcu i vremenu.

Iz RGZ su naveli i da je izdavanje podataka u papirnoj formi prevazidjen način postupanja, imajući u vidu da se svi podaci iz baze katastra nepokretnosti mogu dobiti u digitalnom formatu i putem eŠaltera kod notara, advokata, geodetskih organizacija i banaka.

U papirnoj formi listove nepokretnosti, kopije plana i uverenja moguće je dobiti preko profesionalnih korisnika, registrovanih advokatskih kancelarija i licenciranih geodetskih organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari