RGZ nakon vanrednog inspekcijskog nadzora Poverenika: Podaci građana su zaštićeni, lažne informacije o ugroženosti na dark vebu 1Foto: rgz.gov.rs

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, tokom vanrednog inspekcijskog nadzora, zaključio da su informacioni sistemi RGZ i podaci građana Srbije sigurni i zaštićeni prema najvišim svetskim standardima.

Poverenik je, tokom ovog temeljnog pregleda, utvrdio da su informacije koje su se nedavno pojavile u javnosti o navodnom ugrožavanju podataka na dark web-u neosnovane i lažne.

Nedvosmisleno je potvrđeno da ne postoji razloga za brigu, da nema odstupanja od principa bezbednosti i da su podaci naših građana potpuno sigurni. Proizilazi zaključak da ne treba pridavati pažnju onima koji, bilo zbog samoreklamiranja ili skrivenih namera, plasiraju lažne tvrdnje, navodi se u saopštenju.

Republički geodetski zavod ističe kako nije prvi put da određeni kvazi stručnjaci, manipulacijama, bez ikakvih osnova i paušalno, dovode u pitanje pravnu sigurnost građana i poverenje koje javnost ima u RGZ.

Taj Zavod osuđuje ovakve pokušaje manipulacije i uverava građane da će se država svim raspoloživim pravnim sredstvima obračunati sa onima koji šire laži, ugrožavaju pravnu sigurnost građana, degradiraju poverenje u javne institucije ili negativno utiču na tržište nepokretnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari