Rukovodstvo "Krušika" tvrdi da je u više navrata izlazilo u susret sindikalnim liderima 1Foto: Fabrika Krušik

Povodom medijskog oglašavanja sindikata Sloga i reprezentativnih sindikata, rukovodsto fabrike Krušik je saopštilo da je fokus na „jačanju poslovne stabilnosti, izmirivanju obaveza prema dobavljačima i zaposlenima, prepoznavanju i unapređenju poštenih, odgovornih i posvećenih radnika“.

„Rukovodstvo fabrike je u više navrata izlazilo u susret sindikalnim liderima u pokušaju da se očuva stabilnost fabrike i u okvirima mogućeg, da se zajednički borimo za rast zarada, bolje uslove rada i bezbednost zaposlenih“, navedeno je u reakciji na saopštenje sindikalnih organizacija, a prenosi N1.

Rukovodstvo je u saopštenju navelo da je svesno da treba „brže i više raditi na unapređenju položaja zaposlenih, te da aktuelno stanje izaziva nezadovoljstvo jednog broja“, ali isto tako moli zaposlene da shvate da „bez stabilne fabrike nema stabilnih niti sigurnih radnih mesta“.

„Još jednom pozivamo sindikalne lidere da zajedničkim naporima pomognemo fabrici na putu njene stabilizacije i da obezbedimo ravnotežu između interesa radnika i interesa fabrike. Način na koji rešavamo probleme šteti ugledu i fabrike i rukovodstva i sindikata“, zaključilo je rukovodstvo Krušika u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari