Samostalni sindikat kragujevačke FCA: Čekamo ponudu države na naše zahteve 1Radnici Fijata, Foto: Zoran Mišić

U Samostalnom sindikatu Fijatove fabrike automobila u Kragujevcu danas su kazali da će na sutrašnjem protestu radnika ispred gradske uprave obavestiti okupljene o dosadašnjem toku pregovora sa državom oko poboljšanja socijalnog programa.

Član pregovaračkog tima i predsednik tog sindikata Saša Đorđević je agenciji Beta rekao da podržava protest radnika, ali i da ne smatra da su pregovori propali.

On je kazao da je na sastanku radne grupe koja pregovara o statusu radnika fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) juče u vladi Srbije rečeno da neće izlaziti sa ponudom na zahteve radnika sve dok traje prijavljivanje radnika za jednu od dve opcije – odlazak na rad u inostranstvo ili otpremnine.

Đorđević je rekao da će se sačekati da vlada u ponedeljak ili u utorak iznese svoju ponudu i da će od toga zavisiti dalji koraci sindikalne borbe.

„Tada ćemo znati da li su naši zahtevi rešeni pozitivno“, rekao je Đorđević

On je naveo i da mu je u vladi potvrđeno da ona, kao manjinski vlasnik FCA, ostaje „nedvosmisleno“ na istoj poziciji, odnosno da želi, hoće i ima načina da pomogne radnicima u pogledu svih opcija.

Predstavnici Fijatovih radnika i učesnici pregovora ocenili su da su „pregovori propali“ budući da nisu danas dobili odgovor na zahteve radnika.

Zbog toga su za sutra u podne najavili protest radnika ispred gradske uprave u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari