Savez 90 Zelenih Srbije: Brnabić da isplati radnike ili snosi političku odgovornost 1Foto FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Stranka Savez 90 Zelenih Srbije pozvala je danas Vladu Srbije da isplati obećane otpremnine i doprinose radnicima Fabrike rezanog alata iz Čačka, a da zaposlenima u Simpo Šik-u iz Kuršumlije poveže radni staž od 2012. godine.

„Premijerka Ana Brnabić hitno da reši ove probleme, a ne da se svaki dan hvali suficitom, kako ima para u budžetu, a ne može radnicima da poveže radni staž i da isplati otpremnine. Neka ispuni obaćanje ili neka snosi političku odgovornost“, rekao je u pisanoj izjavi predsednik stranke Đura Vlaškalić.

On je pozvao građane čačka i Kuršulije, kao i okolnih gradova, da se ujedine radi zaštite prava radnika napominjući da će ih ova stranka podržati.

„Pozivam radnike u Srbiji, a posebno u Čačku i u Kuršumliji, imaćete novu šansu na narednim izborima sledeće godine i da ispravite svoju grešku i pametno zaokružite svoj glas za spas vaše porodice i dece za svetliju budućnost“, poručio je Vlaškalić.

On je rekao da će biti ozbiljnih socijalnih posledica ako ne bude dogovora sa Vladom i da bi moglo da dođe do protesta radnika na ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari