SBB: Već četiri dana Prva i B92 ne šalju ugovor da im platimo kao TV Pink, što su javno ponudili 1Foto: SBB

„Neprijatno smo iznenađeni poslovnom neozbiljnošću vlasnika i rukovodstva TV Prva i B92, koji su u četvrtak 20. oktobra javno ponudili kompaniji SBB da im za distribuciju kanala u slobodnom prijemu plaća koliko i televiziji Pink“, saopštio je SBB.

SBB koji, kako je saopšteno, od početka inistira na normalnoj ceni za svoje korisnike, dodaje da je smatrao tu iznenadnu ponudu TV Prva i B92 prihvatljivom, zbog čega su im u petak 21. oktobra poslali zvaničan dopis o nastavku saradnje, tražeći da dostave ugovor pod uslovima koje su javno objavili.

„Ovo je, međutim, već četvrti dan kako vlasnik dve televizije Srđan Milovanović ne šalje ponudu za SBB, koju je javno objavio u svim svojim medijima i na portalima. Veoma je nekorektno prema SBB korisnicima da nam javnu ponudu za nastavak emitovanja televizija sa nacionalnim frekvencijama po ceni koja se plaća za emitovanje TV Pink, nikada ne pošalju“, navela je ova kompanija.

Kompanija SBB navodi da sve čini da ostavi kanale TV Prva i B92 u ponudi, ali pod, kako kažu, „normalnim uslovima“.

„Umesto toga i Prva i B92 su izabrale da sa dve nacionalne frekvencije šire neistine i poluinformacije, kršeći sve principe objektivnog informisanja, zbog čega se SBB obratio i Regulatornom telu za elektronske medije (REM), u nadi da će sankcionisati ponašanje koje je daleko ispod standarda na koji su se obavezali prilikom apliciranja za nacionalnu dozvolu“, zaključuje SBB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari