SDA Sandžaka pokreće inicijativu za pomoć privrednim preduzetnicima 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

Ogranak SDA Sandžaka za Novi Pazar pokrenuo je inicijativu da se pomogne privatnim preduzetnicima u ovom gradu.

Predsednik ove partije za Novi Pazar Ahmedin Škrijelj, na današnjoj konferenciji za novinare, rekao je da se od uvođenja vanrednog stanja prošle godine do danas, privrednici u ovom kraju suočavaju sa brojnim problemima „što za posledicu ima drastično smanjenu privrednu i poslovnu aktivnost i proizvodi velike gubitke“.

-Sistem ne štiti njihova prava i interese, već im permanentno proizvodi probleme i gura ih u bankrot. Zabranjuje im se rad, a od njih se traži da redovno plaćaju razne vrste poreza, struju vodu, komunalije, plate i doprinose radnicima i sve druge onbaveze – naglasio je Škrijelj i dodao da je odborniška grupa njegove partije Skupštini grada podnela predlog Odluke o pokretanju inicijative i meram za pružanje pomoći privrednim subjektima u privatnom vlasništvu.

SDA Sandžaka od Vlade Srbije traži da,  od 1. aprila do 30. septembra, novopazarski privatni preduzetnici budu oslobođeni plaćanja doprinosa zaposlenima za obavezno socijalno osiguranje i da se to plati iz republičkog budžeta i da im se za 50 odstu umanje računi za električnu energiju.

Za isti period, od gradske uprave, zahtevaju da se privatnim preduzetnicima za polovinu umanje porezi za imovinu, plaćanje vode, grejanja i ostalih komunalija i za korišćenje javnih površina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari