Seoski vodovod Sopota u sistemu gradskog vodovoda 1Foto: Zoran Panić

U Gradskoj upravi Pirot potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između JP Vodovod i kanalizacija i Mesne zajednice sela Sopot. Ovo je 22. seoski vodvod koji će biti u sistemu pirotskog vodovoda.

U narednih mesec dana osim zamene zastarele vodovodne mreže biće montirana nova pumpa i elektro orman. Za meštane ovog sela osim urednog vodosnabdevanja značajno je i to što će Zavod za javno zdravlje iz Pirota redovno kontrolisati kvalitet vode.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić rekao je da Gradska uprava u JP “Vodovod i kanalizacija“ u želji da celokupno stanovništvo ima zdradu i kvalitetnu vodu za piće, pre nekoliko godina je ovo javno preduzeće počelo sa preuzimanjem seoskih vodovoda.

– Ovo je 22. selo čiji će se vodovod naći u sistemu gradskog vodovoda a sledeća su sela Staničenje i Činiglavci. Reč je uglavnom o najvećim selima na području Grada. Osim zdrave i kvalitetne vode za piće, “Vodovod“ ulaže u mrežu i izvorišta i brine o ovim vodovodima- kaže Vasić.

Direktor JP “Vodovod i kanalizacija“ Zoran Nikolić kaže da se današnjim potpisivanjem ugovora sa Mesnom zajednicom sela Sopot nastavlja poslovnu politiku preuzimanja seoskh vodovoda i kompletne brige o njima.

– Ovo je 22. selo, a naša je želja da se u sistemu “Vodovoda“ nađu svi žitelji sela koji će kao i stanovnici Grada imati isti kvalitet usluga. “Vodovod“ ulaže u mrežu i dezinfekciju seoskog vodovoda koji preuzimamo a Zavod za javno zdravlje će redovno kontrolisati kvalitet vode. Veliki broj sela je zainteresovan da njihovi vodovodi uđu u naš sistem, ali moraju da se poštuju određena pravila a to su da imaju vodomer i propisno izgrađene šahte. Neka sela bi htela da se nađu u našem sistemu ali da ne plaćaju vodu. Osnovno je dakle plaćanje potrošnje vode i prihvatanje određenih tehničkih uslova- kaže Nikolić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice sela Sopot Stefan Manić kaže da u selu ima 186 stanovnika koji žive u 100 domaćinstava.

– Naše selo nije malo. Zahvalan sam gradonačelniku i direktoru “Vodovoda“ koji su imali razumevanje za naše probleme jer je mreža jako stara i potrebna nam je pomoć oko njene obnove- kaže Manić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari