Simić: Poverioci pokreću postupke 1

Šef poslaničke grupe Srpske liste Slavko Simić izjavio je za RTS da očekuje pokretanje sudskih postupaka akcionara i poverilaca Trepče protiv kosovske vlade, napominjući da su potraživanja poverilaca oko 300 miliona evra.

Simić je rekao da je zahtev specijalnog veća kosovskog Vrhovnog suda da se poništi Zakon o Trepči još jedan od dokaza da su menadžment i radnici, kao i politički predstavnici, bili u pravu kada su podneli žalbu kosovskom Ustavnom sudu zbog ovako štetnog zakona.

On je objasnio da je Vrhovni sud uočio da je spornim zakonom postojeći kombinat Trepča transformisan u novo preduzeće koje je na sebe preuzelo sva prava na imovinu, infrastrukturu i sve što je vredno, a obaveze prema povericima i dugovanja ostavio kombinatu.

Srpski politički predstavnici očekuju da se povodom ovog zakona oglase i druge instance koje u svojim timovima imaju ljude koji imaju naučni i moralni integritet, i da traže od Ustavnog suda da zakon proglase neustavnim, rekao je Simić.

Srpska lista zamrzla je rad u kosovskom parlamentu posle donošenja Zakona o Trepči, a Simić navodi da je preduslov obnove rada da srpski predstavnici i stavovi srpske zajednice budu uvaženi od koalicionih partnera, kao i da se uvaži ideja o dijalogu i zajedničkim rešenjima, umesto donošenja jednostranih odluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari