Sindikat EPS-a: Za nestanak struje krivi saradnici direktora, radnike treba nagraditi 1Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA

Za nestanak struje krivi su saradnici v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića, a radnike treba nagraditi, saopštio je danas Sindikat radnika EPS-a.

„Problemi u termo i rudarskom sektorru EPS-a izazvani su umnogome lošim vremenskim uslovima, kišom i snegom, ali smo prethodnih godina naučili da se na takve situacije treba pripremiti“, navodi se u otvorenom pismu, upućenom v.d. direktoru Miloradu Grčiću.

Dodaje se da su ovoga puta problemi zbog ispadanja blokova iz rada i nedostatka uglja za održavanje blokova u radu izazvani delom i ljudskim faktorom.

„Ugroženost energetskog sistema delom je izazvan i ljudskim faktorom, odnosno za njih su odgovorni vaši najbliži sradnici“, navedneo je u pismu.

Sindikat je ocenio da treba „istaći nadljudske napore zaposlenih u proizvodnom delu termo i ugljarskog sektora koji su još jednom pokazali da za njih ne postoje granice angažovanja kada su u pitanju održavanje proizvodnje i stabilnost energetskog sistema i da se očekuje da budu adekvatno nagrađeni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari