Sindikat Sloga: Er Srbija kriva za kašnjenja letova 1Foto: K. B.

„Zbijeni red letenja, koji je organizovala sama Er Srbija, dovelo je do povećanog pritiska na transportni sistem, stvara svakodnevne gužve i opravdano nezadovoljstvo i bes putnika“, saopštio je sindikat Sloga reagujući na saopštenje Er Srbije u kome se za kašnjenje letova optužuje firma Belgrade Airport koja upravlja Aerodromom Nikola Tesla.

„Činjenica je da je Er Srbija napravila nerealni plan letenja, što ukazuje na pokušaj prebacivanja odgovornosti za sopstvene propuste na aerodrom. Apelujemo na izvršne organe da zaštite integritet radnika i partnera Vinci Airport, kako bi se smanjio pritisak na one koji nisu odgovorni za nastalu situaciju. Takođe, pozivamo ministra Vesića da se suzdrži od političke retorike i hitno fokusira na rešavanje problema“, poručili su iz Sloge dodajući da „Aerodrom Nikola Tesla Beograd, aktivno nadgleda sve neophodne ugovorne i proceduralne mere kako bi se osiguralo nesmetano odvijanje vazdušnog saobraćaja“.

U saopštenju sindikata se navodi i da „Beogradski aerodrom opremljen stručnim kadrovima, a njegov školski centar je jedan od najboljih u regionu, čijim uslugama se koristi i Er Srbija“.

„Pohvaljujemo napore zaposlenih i uprave aerodroma na brzom i efikasnom rešavanju problema. Naglašavamo važnost očuvanja saradnje između Beogradskog aerodroma i Er Srbija, i apelujemo na Er Srbiju da prizna sopstvenu odgovornost.

Kao sindikat, pružamo punu podršku upravi u dodatnom zapošljavanju, koje je očigledno neophodno, jer radnici nisu krivi što nacionalni prevoznik nije obezbedio dovoljan broj aviona i članova posade za broj letova koje je planirao“, zaključuje se u saopštenju Sloge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari