Sindikat Sloga: Kako se prave spiskovi suvišnih radnika u fabrikama Vali i u Valjevu i Loznici 1Foto: Pixabay/MichaelGaida

Sindikat „Sloga“ danas je saopštio da je u fabrikama italijanske kompanije Vali (Valy) u Valjevu i Loznici počelo otpuštanje 150 zaposlenih koji su proglašeni tehnološkim viškom po nejasnim kriterijumima.

„Ono što nas kao sindikat zabrinjava je na osnovu kojih kriterijuma se otpuštaju radnici jer su bez posla i egzistencije ostale dve samohrane majke, udovice, od kojih jedna izdržava čak troje dece, što smatramo gaženjem osnovnog ljudskog dostojanstva i prava na život“, navodi se u saopštenju tog  sindikata.

„Sloga“ će od poslodavca tražiti da mu se dostavi informacija o kriterijumima koje je uzimao u obzir kada je pravio spisak za otpuštanja, kao i informaciju da li je taj spisak pravljen sa reprezentativnim sindikatom UGS „Nezavisnost“, jer program tehnološkog viška mora sadržati i socijalne kriterijume i konsultovanje sa sindikatom.

Italijanska kompanija Golden lejdi (Golden Lady), koja se bavi proizvodnjom čarapa, ženskog i muškog rublja, posluje u Srbiji 20 godina u okviru firme Vali, a zapošljava oko 1.700 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari