Sindikat Sloga: Odakle ministru odbrane novac za dodatno povećanje Gardi VS 1Foto: FoNet/MOD

Sindikat „Sloga“ zaposlenih u Vojsci Srbije pozvao je danas ministra odbrane Nebojšu Stefanovića da objasni na koji način je „pronašao novac“ za dodatno povećanje plate pripadnicima jedinice Garde, ako je budžet unapred planiran i ako ga je usvojio parlament.

„Ovu najavu povećanja plate pripadnicima Garde za dodatnih 10 odsto ocenjujemo kao još jednu ‘finansijsku alhemiju’ u službi političkog marketinga, jer je i sam ministar bez obrazloženja obavestio javnost da je u sistemu odbrane ‘pronašao novac'“, navodi se u saopštenju.

Taj sindikat je pozdravio svako povećanje plate zaposlenih ali je i dodao da je tako načinjena još jedna diskriminacija prema ostalim pripadnicima oružanih snaga, jer ne smatraju da je Garda najviše opterećena.

„Ako mu je kriterijum za dodatno nagrađivanje bio odavanje vojnih počasti, podsećamo ga da u sastavu Komande za obuku postoji Četa za počasti koja to svakodnevno radi. S druge strane, ne može se porediti rad u urbanim uslovima sa radom na terenu, boravkom u šatorima i montažnim objektima daleko od kuće i porodice, kao što je recimo obezbeđenje administrativne linije“, dodaje sindikat.

U saopštenju se dodaje da, ako već postoji neki novac, onda treba uvesti stimulativne nagrade za one koji su prema ostvarenom fondu časova bili najvredniji, bez obzira kojoj jedinici pripadali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari