Siniša Mali: Za razliku od pre 10 godina penzije u Srbiji danas sigurne i bezbedne i rastu iz godine u godinu 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da rebalans daje dozu sigurnosti i bezbednosti građanima u ovoj ekonomskoj krizi.

On je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj se raspravljalo o setu ekonomskih zakona, poručio onima koji kritikuju odnos vlasti prema penzionerima da su za razliku od pre 10 godina penzije u Srbiji danas sigurne i bezbedne i rastu iz godine u godinu.

Mali je rekao da će se povećanje penzija od devet odsto finansirati iz budžeta Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i da nije potreban ni dinar iz budžeta.

„To je dokaz stabilnosti javnih finansija i snage privrede. Sledi i povećanje i od 12 odsto naredne godine – ukupno 20,8 odsto povećanja penzija“, istakao je Mali i dodao da vlast čuva životni standard najstarijih građana i vodi računa da penzije rastu realno, a ne samo nominalno.

Govoreći o dodeli 5.000 dinara mladima od 16 do 29 godina, Mali je naglasio da je najvažnije da mladi osete sigurnost da u Srbiji imaju sigurnu budućnost i „da svoje snove mogu da ostvare ovde“.

„Kroz jednokratnu pomoć želimo da im kažemo da mislimo na njih“, istakao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari