Kragujevac: Peti kotao na gas protiv aerozagđenja 1Foto: Grad Kragujevac

Kragujevačka Energetike sinoć je dobila i peti kotao čime je kompletirana krupna oprema za novu kotlarnicu na gas koja bi već u narednoj sezoni trebala da delimično reši višedecenijski problem aerozagađenja u ovom gradu.

– Ovo je poslednja grejna sezona u kojoj kragujevačka Energetika koristi ugalj, jer će od oktobra u funkciji biti novo postrojenje na gas, izjavio je tom prilikom gradonačelnik Nikola Dašić, po kome će Kragujevačni tako od naredne grejne sezone imati ne samo kvalitetnije grejanje, nego i zdraviju životnu sredinu.

Četiri kotla na gas koja su ranije isporučena, prema rečima Andreja Ilića, direktora Energetike već su postavljena na svoja ležišta i na njih su montirani ekonomajzeri, koji dodatno hlade dimne gasove i povećavaju stepen iskorišćenja samih kotlova.

Tokom jučerašnjeg dana formiran je i postavljen najveći deo čelične konstrukcije na koju će se oslanjati dimovodi. U okviru prve faze projekta modernizacije sistema daljinskog grejanja u Kragujevcu, koja se privodi kraju, radovi se odvijaju planiranom dinamikom, ističu nadležni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari