Siromaštvo raste, a broj korisnika socijalne pomoći opada

Ostavite komentar


  1. Milioni gradjana (skoro pa svi) prijavljeni u više navrata za raznu novčanu pomoć koju država deli ove godine predstavljaju pravi broj korisnika socijalne pomoći. Državna = društvena = socijalna pomoć je to što jeste, bilo da je jednokratna ili višekratna.

  2. Da, tako su penzioneri danas dobili rešenja od penzionog fonda srbije, da im se penzija smanjuje: mi, koji smo se penzionisali pre 5 godina, po osnovu starosti, 62,5 godine starost i po zakonu smo imali 15 godina staža, danas smo dobili rešenja da je sada po zakonu osnov za penziju staž 17 godina 9 meseci i 29 dana i da nam se sada penzija umanjuje za oko 3000 dinara.. dakle, dogurali smo od pre 5 godina od 13.000 din penzije, pa do avgusta 2021. do 18.000 din, a od 30.sept. ove godine nam se umanjuje penzija za oko 3000 dinara… kakva je to logika, matematika i apsurd..
    mi, koji smo sada 68 godina stari, trebalo bi da radimo još 2 godine, 9 meseci i 29 dana, da bismo tih 3000 dinara „nadoknadili“… da li to nekom izgleda jezivo?
    btw. nisam pročitala ceo tekst, samo početak prve rečenice „Uzmimo od siromašnih da bismo dali siromašnijima od njih“ i smrklo mi se… danas. kada sam pročitala rešenje, mislila sam da ću dobiti moždani udar.. nisam, možda ga dobijem sutra ili prekosutra.. e državo raspadnuta, koliko poštuješ starost .. gadi mi se gde živim.. i najbolje da penzioneri umru što pre, to je cilj. A vi mladi, da li ćete uopšte imati penziju? Razmislite i planirajte uplate prvatnim penz. stranim fodovima, inače ste obrali bosta.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.