Skup protiv gradnje Novog Sada na vodi "Vidi, gari, izlaz postoji!" 5. jula 1

Skup protiv gradnje Novog Sada na vodi „Vidi, gari, izlaz postoji!“,  održaće se u ponedeljak, 5. jula, u 19 časova, na „starom mestu” Šodroš‒Dunavac (kraj ulice Jerneja Kopitara, “kod čamaca”), saopštio je Pokret Novi optimizam i pozvao građane da se okupe u štom većem broju.

Događaj organizuju Zelena mreža Vojvodine (NS), Pokret Novi optimizam (ZR), uz pomoć Građanskih inicijativa (BG) sa kojima će ovom prilikom biti potpisan međusoban protokol o saradnji, i uz podršku medijskog portala Znaš Ti Zašto Media (NS).

Događaj će početi tribinom „Novosadski eko dijalog” na kojoj će govoriti Biljana Stepanović (Nova ekonomija), Bojana Selaković (Građanske inicijative), Dr Darko Reba (arhitekta, UNS), Olivera Radovanović (Zelena mreža Vojvodine) i Igor Mihaljević (Znaš Ti Zašto Media).

– Nakon tribine predstaviće se specijalni gosti novosadskog protestnog skupa, Nacionalna ekološka asocijacija – NEA (BG), organizacija sastavljena od stručnjaka i profesora u oblasti zaštite životne sredine i Ja volim Revu (Krnjača, BG), koji podupiru Garijev kamen protesta i prepoznaju Garijev problem kao svoj, koji će svojim prisustvom Novosađanima jasno staviti do znanja da nisu sami, te da se protestni front Srbijom nezaustavljivo širi! Osim toga, biće pušten i film o dosadašnjem delovanju neformalne grupe Vidi, Gari, NE MOŽE!, navodi se u saopštenju.

Za kraj događaja, od 21 čas, počeće 1795. izvođenje predstave „NAŠI DANI” po Radoju Domanoviću, proslavljenog glumca Radoslava Raleta Milenkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari