Slađana Veličković (SSP): U Jagodini sakupljanje i odvoženje smeća 50 posto skuplje nego u Beogradu 1Foto: Z. S. M.

 

Na osnovu poslednjeg obrazloženja povećanja visine cene odvoženja smeća, lokalna samouprava je dozvolila povećanje cena PWW u Jagodini, kaže za Danas Slađana Veličković, predsednica Gradskog Odbora Stranke slobode i pravde u ovom gradu.

Po njenim rečima pravdajuci se povećanjem minimalne zarade za 17.8 posto, rastom cena na malo od 11 posto i rastom ostalih troškova PWW (Poor Werner & Weber) Jagodina je ponovo uvećala cene svojih usluga na 9,90 dinara po kvadratnom metru.

– Ovaj iznos je za 12,3 posto veći u odnosu na prošlu godinu. Kada uporedimo cenu odvoženja smeća u Beogradu koja iznosi 6,60 dinara po kvadratnom metru nekretnine i koja nije menjana od 2020. godine zapitamo se, kako je moguće da u tako velikom gradu, bude ekonomsko isplativa cena od 6,60 dinara a PWW-u u Jagodini koja svake godine povećava cene, taj iznos po kvadratnom metru nije isplativ, javno pita ona.

Takođe, Slađana Veličković se pitama i da li lokalna samouprava uzima u obzir ekonomsku situaciju svojih građana i to što su im plate medju najnižim u Srbiji, kada svako malo dozvoljava ovakva povećanja cene jednoj privatnoj firmi, ne mareći za to da li će Jagodinci moći da je plate.

– Za svaka kašnjenja u isplati duga PWW angažuje izvršitelje tako da dugovanja građana budu na osnovu kamata i nagrada izvršitelja višestruko uvećana. U mahnitom grabljenju za profitom, koje velikodušno omogućava lokalna samouprava, štetu i pritisak trpe građani Jagodine, zaključuje Slađana Veličković ispred jagodinskog SSP-a.

Da podsetimo, Grad Jagodina je na svom zvaničnom sajtu obavestio građane 30. anuara o zahtevu za saglasnost na Odluku o utvrđivanju novih, odnosno uvećanih cena usluga privrednog društva PWW Jagodina doo Jagodina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari