Sosijete ženeral preuzela deo klijenata Jubanke 1Foto: FreeImages / Ivan Prole

Sosijete ženeral banka preuzela je deo kreditnog portfolija klijenata Jubanke, nekadašnje Alfa banke, koja je od aprila 2017. godine u stoprocentnom vlasništvu AIK banke, saopšteno je juče.

Kreditni portfolio obuhvata stambene i keš kredite, kreditne kartice za stanovništvo kao i kredite odobrene malim i srednjim preduzećima.

Time je potvrđeno pisanje Danasa od pre godinu dana, kada smo najavili da će Alfa banku kupiti AIK banka, ali da dogovor podrazumeva da će klijente iz sektora stanovništva preuzeti upravo Sosijete ženeral banka, što se sada i dogodilo.

Tada je kao opcija figuriralo i da će korporativne ugovore preuzeti Komercijalna banka, o čemu za sad nema novih vesti.

Kako je juče saopšteno, Sosijete ženeral je po obimu kredita treća banka na srpskom bankarskom tržištu, a ovom akvizicijom potvrđuje i primenjuje svoju strategiju daljeg rasta na domaćem tržištu.

„Preuzimanje dela kreditnog portfolija Jubanke predstavlja dodatnu potvrdu strateške opredeljenosti Sosijete ženeral Srbija da učvrsti svoje poslovanje na domaćem tržištu i da doprinese stabilnosti bankarskog sektora u Srbiji“, izjavila je Marija Ruseva, predsednica Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke.

Sosijete ženeral će kontaktirati bivše klijente Jubanke i ponuditi im svu neophodnu pomoć i podršku kako bi im omogućila da nastave da koriste bankarske proizvode i usluge, saopštila je ta banka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari