Srbija i Azerbejdžan potpisali sedam sporazuma 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predstavnici Srbije i Azerbejdžana potpisali su danas u Beogradu sedam bilateralnih sporazuma.

Predsednici Srbije i Azerbejdžana Aleksandar Vučić i Ilham Alijev potpisali su u Palati Srbija, po završetku sastanka delegacija na najvišem nivou, Memorandum o osnivanju Saveta za strateško partnerstvo Srbije i Azerbejdžana.

Potpisan je i Sporazum o readmisiji, kao i Memorandum o razumevanju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva digitalnog razvoja i saobraćaja Azerbejdžana o priznavanju ovlašćenja u skladu sa propisom 1/10 Međunarodne konvencije o standardima za obuku, izdavanje i uverenje i vršenje brodske straže pomoraca iz 1978. godine, sa izmenama i dopunama.

Na sajtu Vlade navodi se da je među potpisanim dokumentima i administrativni ugovor za sprovođenje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Azerbejdžana o socijalnoj sigurnosti i Memorandum o razumevanju između Razvojne agencije Srbije i Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Azerbejdžana.

Osim toga, potpisan je i Memorandum o razumevanju između Agencije za promociju izvoza i investicija Azerbejdžana i Privredne komore Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.