Srbija puna posla – za strane firme

Kritike na račun izjave premijerke da ovde dolaze radnici iz inostranstva jer u državi nema toliko preduzeća koliko ima da se radi

Ostavite komentar


  1. Privatizaciju banaka uradio je Dinkić dok se i Pavlović za nešto pitao, a Zorana Mihajlović je predlagala domaćim firmama da naprave konzorcijum pa da konkurišu na ozbiljne projekte. Kao i uvek, srpske firme se nisu dogovorile, a pojedinačno su slabe za iole ozbiljniji posao.

    1. Posao države je da ih ojača i ukrupni ali njima ne trebaju jake firme nego samo provizije u džepovima. To je naj očiglednije u poljoprivredi i rasprodaji poljoprivredne zemlje.

  2. Da li ova drzava moze da organizuje jedan projekt u niskogradnji a da ga finansira iz sopstvene akumulacije pa makar i delimicno a da ostatak pozajmi od domacih banaka kojih nazalost osim Komercijalne vide i nema! To je posledica alavosti i privatizacije svega i svacega kada su unisteni domaci resursi zarad kratkorocnih jednokratnih priliva koji su naravno vec potroseni ko zna na koji nacin! Dakle, izgubili smo snagu da kao drzava pokrenemo bilo kakav projekt a da ne govorimo o velikim kao recimo metro u Beogradu, zeleznicke pruge i autoputevi itd. S duge strane vlast nerado ukljucuje strucnjake u ugovaranje sa stranim izvodacima i bankama pa namerno ili ne potpisuje stetne ugovore koji bi uz vise znanja i upornosti uprkos stranim kreditorima ipak doneli posao nasim glavnim izvodacima. A izjava premijerke Brnabic/SNS je jos jedan balon vruceg vazduha!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.