Srbija u januaru ostvarila suficit u budžetu od 30,4 milijarde dinara 1Foto: Shutterstock/Maja Marjanovic

Srbija je u januaru ostvarila suficit u republičkom budžetu u iznosu od 30,2 milijarde dinara, što je bolje od budžetskog plana za 40,6 milijardi dinara, s obzirom da je planiran deficit u iznosu od 10,4 milijarde dinara, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

Naplaćeni su prihodi u iznosu od 173 milijarde dinara, od čega su poreski prihodi iznosili 150,8 milijardi dinara, objavljeno je na sajtu Ministarstva finansija.

Najveći deo poreskih prihoda odnosio se na uplatu PDV u iznosu od 80,7 milijardi dinara i akciza u iznosu od 42,1 milijardu dinara.

Neporeski prihodi ostvareni su u iznosu od 21,2 milijarde dinara, a priliv donacija u januaru iznosio je jednu milijardu dinara.

Rashodi su izvršeni u iznosu od 142,8 milijardi dinara.

Rashodi za zaposlene su iznosili 36,5 milijradi dinara, isplata kamata 27,8 milijardi dinara, kapitalni izdaci su iznosili 18,1 milijardu dinara, transferi OOSO (fond PIO, RFZO, NSZ, fond SOVO) 17,5 milijardi dinara, a rashodi za socijalnu zaštitu 13,6 milijardi dinara.

Na nivou sektora države u januaru je ostvaren fiskalni suficit u iznosu od 27,3 milijarde dinara i primarni fiskalni suficit u iznosu od 54,6 milijarde dinara, objavilo je Ministarsvo finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari