Srbobranski paori povukli se sa blokada jer "ne žele da daju legitimitet Vučiću" 1foto: A. Latas / Danas

Poljoprivrednici iz Srbobrana, koji su do danas popodne učestvovali u blokadama Novog Sada, povukli su se sa protesta nakon što su drugi predstavnici poljoprivrednika pozvali i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se uključi u rešavanje njihovih problema.

Đorđe Grujić, jedan od koordinatora poljoprivrednika iz Srbobrana na protestu, rekao je da ne žele da dozvole političku igranku koja je od početka bila sumnjiva, te da je to nažalost i potvrđeno.

On je bio jedan od prvih paora koji se pojavio sa svojim traktorom ispred Banovine.

„Politička igranka“, kako napominje, ogleda u tome što su među vođama protesta ljudi iz javnih preduzećia koja su pod ingerencijom Igora Mirovića, te da je on sa još nekoliko kolega napustio proteste u Novom Sadu, kako bi sačuvao obraz.

„Ovo je režimsko iskorišćavanje poljoprivrednika i nameštanje fotelja pojedinim njihovim liderima. Neću da da učestvujem u tome, kao što sam se ogradio od pojedinih opozicionih lidera, a apsolutno i od ovog oskrnavljenog režima“, naveo je Grujić u video poruci na društvenoj mreži Facebook.

Prema njegovim rečima, treba uzeti ono što je postignuto do sada u dogovorima, jer se za sada ne može postići više od toga, te da se ne smeju dozvoliti dalje manipulacije sa poljoprivrednicima.

„Nemojmo biti deca, cenjkamo se oko 2-3 dinara, cenjkamo se da se Vučić vrati iz Brisela, da se pojavi veliki vođa. Neću da dozvolim da se legitimitet daje njemu jer to nije u njegovoj nadležnosti. Njemu ne treba davati legitimitet preko poljoprivrednika da odlučuje za stvari za koje se ne pita“, dodao je.

Kako kaže, pravljenjem „nereda poljoprivrednika“, pojedini republički i pokrajinski funkcioneri nameštaju sebi pozicije, i to predstavlja samo insceniranje političkih dešavanja oko formiranja nove vlade.

Poljoprivrednici i danas blokiraju Bulevar Mihajla Pupina.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari