Sremska Mitrovica: Raspisan konkurs za podsticajna sredstva mladim poljoprivrednicima 1Foto: FoNet/Beoinfo

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica raspisala je Konkurs o dodeli sredstava mladim poljoprivrednicima na teritoriji Grada Sremska Mitrovica u 2023. godini.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, predmet konkursa je početna pomoć za pokretanje poslovanja mladih poljoprivrednika za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, kao i za investicije koje se odnose na sektor prerade mesa i mleka.

Pravo učešća na konkursu za fizičku imovinu ostvaruju fizička lica do 40 godina starosti, koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava od 1. januara 2022. godine i imaju aktivan status.

Pravo na podsticaje za preradu na gazdinstvu ostvaruju mladi preduzetnici do 40 godina starosti koji su registrovani u APR-u i koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava od 1. januara 2022. godine.

Važna napomena je da na ovaj konkurs mogu da se jave mladi poljoprivrednici kojima u prethodnom periodu nisu odobrena podsticajna sredstva na konkursima za mlade poljoprivrednike raspisana od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Maksimalan iznos bespovratnih podsticajnih sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva po jednoj prijavi iznosi 200.000 dinara, dok je za investicije u sektoru prerade mesa i mleka iznos 250.000 dinara po prijavi.

Konkurs je otvoren do 25. oktobra 2023. godine i sve dodatne informacije, kao i konkursna dokumentacija mogu se dobiti u prostorijama Agencije za ruralni razvoj (Svetog Dimitrija 6) i na sajtu arrsm.rs.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari