Stalna veza između privrednika i opštinske vlasti 1Foto: Opština Kladovo

Milenko Lepović direktor kladovskog Brodogradilišta „Shipyard“ prvi je predsednik novoformiranog Poslovnog saveta opštine Кladovo koji treba da obezbedi stalni dijalog između opštine i privatnog sektora i saradnju koja će omogućiti bolje uslove poslovanja na lokalnom nivou.

Na prvoj sednici Poslovnog saveta čulo se da će savet biti stalna veza između privrednika i opštinske vlasti, jer će uticati na sve važne odluke koje se odnose na poslovanje na lokalnom nivou.

-Naše inicijative i ideje poboljšaće poslovni ambijent jer će doprineti unapređenju poslovne klime – kaže predsednik Poslovnog saveta, Milenko Lepović.

Svojim delovanjem i realizacijom programskih aktivnosti u saradnji sa privrednicima Poslovni savet će definisati prioritete jer se zalaže za stvaranje izuzetnog poslovnog ambijenta.

-Zato ima podršku Regionalne privredne komore Zaječar koja će početkom naredne godine u Кladovu u zgradi Opštinske uprave otvoriti prvu Кancelariju za preduzetnike  – navodi direktor Regionalne privredne komore Zaječar, Dejan Tošić.

Prema rečima predsednika opštine Kladovo Saše Nikolića, glas  privrednika mora da se čuje i uvažava u procesu donošenja odluka koje će uticati na ekonomski razvoj opštine Кladovo.

-Njihove ideje moraju biti zamajac privrednog razvoja ovog dela Srbije. Sastav Poslovnog saveta u kojem su uspešni kladovski privrednici daje nam garanciju da će njegovo formiranje biti korisno za sve u opštini Кladovo. Siguran sam da će ova incijativa konkretnim merama potvrditi opravdanost saradnje sa privrednim sektorom i uveren sam da ćemo u njenoj realizaciji biti uspešni. Želimo da budemo spona između privrednika i resornih ministarstava, a formiranje Poslovnog saveta je potvrda da smo na dobrom putu – ističe  Saša Nikolić.

Inače, kao jedna od devet jedinica loklane samouprave u Srbiji, opština Kladovo dobila je direktnu tehničku podršku u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“. Ovaj program sprovodi Stalna konferncija gradova i opština kako bi se u saradnji sa privredom unapredilo poslovno okruženje, a finansira se uz podršku švedske Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari