Stefan Krkobabić (PUPS): Penzioneri u Beogradu treba da dobiju i 13. penziju 1(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera i proletara Srbije (PUPS) – Solidarnost i pravda Stefan Krkobabić rekao je danas da penzioneri u Beogradu treba da dobiju i 13. penziju i da je ubeđen da gradski budžet to može da podnese.

„Trinaesta penzija za penzionere Beograda. Za one sa najnižim penzijama ona je danas više nego nužna, a ubeđen sam da to gradski budžet može da podnese“, rekao je Krkobabić, koji je i šef poslnaičke grupe te stranke u Skupštini Srbije.

On je kazao da su za PUPS „briga za najmlađe i briga za najstarije zaprioriteti, te da je „novac utrošen za to najbolje utrošen novac“, saopštio je PUPS.

„Ne smemo da zaboravimo: socijalna – garantovana penzija i za građane Beograda. Jer ima onih koji nisu penzioneri, nikada neće postati penzioneri, a stariji su od 65 godina i nemaju nikakva primanja“, rekao je on izbornoj skupštini stranačkog opštinskog odbora u beoogradskoj opštini Voždovac.

Za predsednika tog Opštinskog odbora izabran je Dušan Rakić, a za potpredsednike Zdravka Vukšić, Gradimir Tanasijević i Vladimir Spasojević.

„Voždovac i sela Voždovca su u Beogradu, ali očekujemo da i Beograd bude na Voždovcu i u selima Voždovca“, rekao je Rakić.

Prema njegovim rečima, a to znači infrastruktra, dobri putevi, trotoari u selima, ulično osvetljenje, uređeni vrtići i škole, ali i klubovi za penzionere i mobilne zdravstvene ekipe.

„To s pravom očekuju građani Voždovca, za to se bori PUPS i zato su oni u PUPS-u“, izjavio je Rakić, koji će naredne četiri godine voditi Opštinski odbor Voždovac.

Na skupu je poručeno da se, odlukom države da od januara 2023. penzije prate plate, ostvaruje osnovni stranački vrednosni stav poznat kao „Tri P“, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

PUPS – Solidarnost i pravda se, kako je saopšteno, snažno zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju takozvanih socijalnih – garantovanih penzija od najmanje 100 evra.

Taj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda, podseća se u saopštenju.

Među njima je najveći broj žena sa sela, ali i ne tako mali broj onih u gradskim sredinama i ovakav vid davanja, kako je saopšteno, bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom životnog veka dale, radeći u domaćinstvima.

Borba za radnike, kako je ukazano, nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi domaći radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Na Izbornoj sednici su bili i predsednik Izvršnog odbora i narodni poslanik Ilo Mihajlovski i funciuoneri te stranke Ružica Belanović, Dragan Stojanović Šumar, Mira Jovanović, čDragan Tešić i Dragan Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari