Stočari još čekaju subvencije za 2018.

Zbog nedostatka ljudstva država ne stiže da isplati novac poljoprivrednicima

Ostavite komentar


  1. Ovo je samo jos jedna ilustracija laznog budzetskog suficita. Problem kasnjenja osecaju i ono koji traze povrat PDV-a, porodilje i da ne nabrajam. Deo poreskih prihoda je fiktivan i odnosi se na potrazivanja od banaka i preduzeca u stecaju. Primera radi, Beobanka u stecaju (od 2002) je krajem 2912 Drzavi dugovala 24 milijarde dinara, a krajem 2017 se taj dug ‘popeo“ na 32 milijarde. To znaci da je od samo jednog duznika koji vise ne funkcionise Drzava „prihodovala“ godisnje 1,6 milijardi dinara, a slicno je radjeno i sa ostalima. Zbog toga se vise ne objavljuju spiskovi duznika (poslednji su sa stanjem 31.12.2017). Uostalom, da je stanje u Budzetu takvo kako ga prikazuju zvanicnici, javni dug bi se SMANJIVAO, a on se POVECAVA. Od 31.12.2018 do 31.07.2019 se POVECAO za oko 900 miliona evra.!

  2. Ne mali deo tih subvencija potiče od bespovratne pomoći za unapredjenje poljoprivrede i stočarstva koju daju pojedine države. Gde je taj novac?

  3. Ne placas subencije, ne vracas pdv, odlazes sve druge dugove drzave prema gradjanima i privredi, smanjis plate i penzije, odlozis 4 god isplatu gradjanima iz restitucije i ne donosis resenja i eto suficita u budzetu. Neki zlobnici iz suda u Strazburu bi ovo nazvali kradjom, al kako je moguce da politicari kradu narod kako bi se lazno predstavljali uspesnim….

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.