Strujni udar po džepu

Crvena tačka

Ostavite komentar


  1. Neredovno očitavanje ne bi trebalo da dovede do povećanih računa. Kako sam radio na razvoju informacionog sistema za EDB, znam da se limit za zone )plava, crvena, zelena= određivao po prosečnoj potrošnji za 30 dana, tj. ako se očita za 45 dana, pomera se limit zone za 50%. Tako je siguirno radilo, jer niko ne bi mogao garantovati čitanje u isti dan.

    Da li su sad nešto promenili, ne znam, ali ispravno rešenje je postojalo i plaćali smo struju po njemu. Tako da ovo meni lići na ako-prođe-prođe metod.

    Ono što je meni čudno je da mi je svaki mesec u ovoj godini za 30% veća potrošnja nego isti mesec prethodne godine, a nisam ni jedan novi potrošač ubacio u igru. Kuvamo kao i pre, kupamo se kao i pre.

  2. Mi imamo problem sa računom za zajedničku struju koja se plaća preko Infostana. U novembru su na jednom brojilu naplatili 11.925,00 dinara. Račun za decembar na tom brojilu je 25.106,81. Uputili smo reklamaciju preko mejla, na šta nam je Vesna Miljković, referent za obračun i naplatu Službe obračuna i naplate Direkcije GS Beograd odgovorila:
    „На основу извршене контроле установљено је да није дошло до пропуста, на свим наведеним мерним местима… Фактурисани износи су исправни и валидни за наплату. Приговор је неоснован.“
    Uopšte im nije čudna tolika razlika između dva računa. I dalje se dopisujemo i ubeđujemo ih da nam naplate ono što smo stvarno potrošili, a ne ovo što se njima ćefnulo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.