Suspendovan tender za održavanje sistema naplate putarine u Srbiji 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/DS)

Javna nabavka za redovno održavanje sistema za naplatu putarine suspendovana je zbog zahteva podnetog za zaštitu prava, navodi se u obaveštenju objavljenom na Portalu javnih nabavki.

Kako je danas preneo portal Nova ekonomija, u obaveštenju nije navedeno koja je firma podnela zahtev i na šta se konkretno žalila.

Održavanje sistema za naplatu putarine u Srbiji u naredne tri godine koštaće 1,5 milijardi dinara (oko 13 miliona evra), koliko je preduzeće „Putevi Srbije“ procenilo vrednost te usluge prilikom nedavno objavljene javne nabavke.

Putevi Srbije raspisali su nedavno tender za održavanje opreme i softvera na naplatnim stanicama koje se nalaze na deonicama autoputeva: Beograd – Niš – Preševo, Niš – Dimitrovgrad, Šimanovci – Šid, Stara Pazova – Subotica, Obrenovac – Preljina – Požega i Pojate – Preljina (Moravski koridor).

Od firme koja želi da radi taj posao, „Putevi“ su, izmedju ostalog, tražili potvrdu da je u periodu od oktobra 2019. godine do oktobra 2022. godine, realizovala ugovore u ukupnoj vrednosti od najmanje dve milijarde dinara sa PDV-om, a koji se odnose na održavanje sistema za naplatu putarine.

Održavanje sistema za naplatu putarine od 2019. godine do sada su radili Intitut „Mihajlo Pupin“ i Institut „Mihajlo Pupin – Automatika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.