Svetska nedelja novca od 27. marta do 1. aprila 1Foto: Aleksandar Veljković

Narodna banka Srbije će i ove godine od 27. marta do 1. aprila obeležiti Svetsku nedelju novca, koja se organizuje na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsko obrazovanje dece i omladine u celom svetu.

Pored posete Centru za posetioce Narodne banke Srbije u Ulici kralja Petra 12, i stručnog vođenja kroz stalnu postavku i tematske izložbe, planiran je niz aktivnosti na temu finansijskog obrazovanja mladih.

Biće organizovane radionice „Moj budžet i ja”, „Lažni novac i kako ga prepoznati”, „Znamenite ličnosti na dinarskim opticajnim novčanicama” i „Dinar naš novac”.

Pored toga, organizovaće se turniri u obrazovnim igrama „Monetura” i „Finansije za kasnije”, kao i stručni predavanje za učenike srednjih škola.

Aktivnosti će biti organizovane u Narodnoj banci Srbije u Beogradu u Ulici kralja Petra 12, u Osnovnoj školi „Karađorđe” u Beogradu, na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju – FEFA u Beogradu, u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kruševcu i na školskom sajmu kulture „Tržnica ideja”, u prostorijama Istorijskog muzeja Jugoslavije.

Učesnici radionica „Moj budžet i ja”, „Dinar naš novac” i „Lažni novac i kako ga prepoznati” učiće kako da upravljaju svojim novcem i planiraju budžet.

Sa kreiranjem i sprovođenjem monetarne politike, kao i sa izazovima koje sa sobom nose finansijski proizvodi, imaće priliku da se upoznaju učesnici turnira u edukativnim igrama „Monetura” i „Finansije za kasnije”.

Za učenike srednjih škola biće održano predavanje na temu „Platne kartice, s posebnim osvrtom na moguće prevare i zloupotrebe”, saopštila je Narodna banka Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari