Taksa za javni servis od 1. januara 255 dinara, umesto 220

Ostavite komentar


  1. Pa to ispada da je struja poskupela 4% tj, oko 140 din, TV pretplata od 220 na 250 din što ukupno iznosi 170 din. Verovatno će zbog struje još nešto da poskupi što znači da je penzioer sa penzijom od 20 -tak hiljada dobio 1000 din povećanja. 1000-270= 730 din. Šta osta od povećanja….

  2. Pa idu izbori,da bi mogli vise i bolje da gledamo naseg velikog vodju moramo jadnom rts-u vise i da platimo.A pored toga mozda vidimo i 456 reprizu BOLJEG ZIVOTA ili 300 reprizu filmova koje niko nece da gleda.A do tada cemo reprezentaciju u fudbalu gledati na novoj ili nekoj drugoj,vazno je da namenska i ostale industrije mogu da slusaju vuciceve lazi i dan i noc,al tako nam i treba…Pa vi braco Srbi samo napredni budite…

  3. Zavrtelo se kolo poskupljenja.Da su imalo moralne osobe ne bi laprdali pravdajuči poskupljenja.

  4. Pljuvaci po narodu podigli cenu svojih usluga!
    Sve poskupljuje, ali im bar dobro ide!
    Narod na kolenima, gace ispod kolena, a gomile ispranih mozgova sve vece!
    Da se nadoknadi jutrosnja beda – za sedam godina drugi put milostonja penzionerima, a Djilas je obezbedjivao CETIRI PUTA godisnje.
    No, hvalisanje kreditima, a nige traga koliko su se ovajdili!
    Pa samo za 130 hektara za BW je nestalo 4,5 milijarde evra – sam Vucic je u pocetku o tome govorio!

  5. Sve što su „dali“polako će uzeti,to je stara praksa samo traže oblik i način?A narod sve prihvata i ćuti:Pa dobro?

  6. Pa nije ni skupo …prodaju nam “ zlatno doba “ a ja gledam danju i nocu pa stedim na novinama osim ovog malog “ zabranjenog voca “ DANAS -a

  7. Možemo li mi da biramo kojoj ćemo TV stanici da plaćamo.Ja bih plaćao TV N1,jer RTS nisam gledao bar 3 godine,kao i Pink.

  8. …“kao razloge za povećanje navodi se da se polazilo od statističkih podataka o prosečnoj zaradi i visini penzija u Srbiji.“… Ako je vic, nije smešan.

  9. Povecanje cena svega i svacega ima da prekoraci povecanje penzija od 5,4%.Penzosi opet svi glasajte u martu za SNS.

  10. Kako bi bilo da se ukine javni servis. Ajde da niko ne plaća, pa šta nam bude !

  11. Zahtevam od vlastodrzaca da mi se ukine pravo da znam sve, a sa ukidanjem tog prava ukine i obaveza placanja pretplate. Ako bi mogli o istom trosku da mi proburgijaju nacin kako da isplacam sve izmisljene racune za usluge koje ne koristim.

  12. Svi na miting podrške što nas prave budalama a uz to i sistematski pljačkaju, iz meseca u mesec i tako godinama! Tražimo glasno da povećaju taksu na 300 do 500 dinara, malo je 255! Svi, svi, svi!
    Pa moraju bujošević i n.lj.stefanović da primaju i debele plate, iako su u penziji. Plaćajmo onima koji su i intelektualno, moralno, ljudski i profesionalno daleko, daleko ispd nas da nas prave ludim i mentalno ubijaju! Zaslužili smo to kad smo stoka. I to krupna!

  13. Počelo je počelo. Ko će više da zgrabi od penzionera. Prvo struja, pa TV, pa će voda, telefon, internet, smeće i dr. I ode povećanje u minus. A sa te režimske TV će da nas ubeđuju kako nam je sve bolje. A šta mi tu možemo?

  14. Javni servis, struja itd pa ionako će penzije biti znatno povećane i glupo bi bllo potošiti ga na kojekakve gluposti unucima

  15. Cudo jos se niko nije oglasio sa izjavom da poskupljenje struje i harac za tv nece nikako uticati na standard gradjana..

  16. EPS nezakonito naplaćuje RTS pretplatu, EPS je u APRu registrovan za trgovinu električnom energijom pa nema prava da naplaćuje istu. #potrošači Tuzite ih za neosnovano obogacenje

  17. Poludeli dabogda! A moja plata ista već petu godinu! Za to vreme oni povećali RTS harač za 70%!

  18. Vucic se svojevremeno kao PPV kleo da ce ukinuti TV pretplatu.Posle se kleo da nece dirati penzije…………….

  19. Pa tako nam i treba kad smo ovce. Licno mislim da je to osveta za farbanje i da zele jos vise da nas ponize i da nam se smeju u brk jer smo pukli!

  20. Pa tako nam i treba kad smo ovce. Licno mislim da je to osveta za farbanje i da zele jos vise da nas ponize i da nam se smeju u brk jer smo pukli!

  21. DA LI STRUJA MORALA DA POSKUPI?

    Električna energija poskupljuje minimalno, samo 3,9%, a Antić, takozvani ministar, kaže da je to minimalno povećanje i da je ona najeftinija u Evropi. On nije pomenuo da su i plate i standard najniži u toj Evropi. Ne znam da li Antić zna da niska efikasnost termoelektrana, kod nas oko 20 – 25%, a u svetu neke termoelektrane dostižu i 50%, u periodu 2012. do 2017. godine ukradena je električna energija za 6,18 milijarde evra (31,9 milijarde kWh struje), gubici električne energije iznosile 22% (dozvoljeni tehnički gubici su 5%), visoke plate zapošljenih i prekobrojni zapošljeni, zapošljavanje po partijskoj knjižici, a stručnost nije bitna, čak generalni direktor je po vokaciji pečenjar. EPS je prebukiran sa stručnjacima iznad 10.000. Šta je ETF obrazovao, kada je najveća energetska kompanija spala na roštiljdžije i pečenjare sa platama vodećim u zemlji. Naše rukovodstvo ni slučajno ne bi povećalo cenu struje, već MMF silom s motkama ih naterao, bezobraziluk? U avgustu mesecu 2019. godine potrošnja električne energije, u jednom domaćinstvu u Boru, je ostvarena u iznosu od 263 kWh (VT 200 kWh i NT 63 kWh). Svi troškovi koji pripadaju EPS-u jedinična vrednost iznosi 6,67 din/kWh ili 73,39% od cifre u računu, a ukupna specifična cena za 1 kWh, koje platio potrošač, iznosi 9,02 din/kWh ili 100% što je više za 2,53 din/kWh ili 28,05% su troškovi koji ne idu EPS-u, a idu iz džepa potrošača. Sa dodatnim troškovima struje, a kalkulacija je rađena samo sa troškovima koji idu EPS-u, Srpska struja nije najjeftinija, jeftinija je u Ukrajini i Kosovu, do duše i plate su tu negde bedne. Račun za struju je opterećen, neopravdano, ciframa naknada, neopravdano, za povlašćene proizvođače električne energije (0,093 din/kWh), naknada za unapređenje energetske efikasnosti (0,015 din/kWh) i na sve to PDV od 20%, TV pretplatom, koja takođe ide gore za 35 dinara, kako bi mogao ΛV sa kamarilom da nas laže do iznemoglosti sa hvalospevima i bajkolažima. Na ovaj način.potrošač koji je imao potrošnju 185 kWh mesečno i platio ukupno 10,14 din/kWh, od Nove godine će platiti 10,68 din/kWh za istu potrošnju električne energije ili ukupni račun biće skuplji za 99,9 dinara ili za 5,33%.

  22. Da mi je znati koji trošak štampe računa imaju. Pa račun štampa EPS i oni su samo bahata stavka na istom.

  23. hitno da se kupi program epsu da moze kad vidi na racunu nula potrosnju da brise stavku preplata i dal radi ustavni sud il je na odmoru da stavi van snage uslugu koju nezelis nemoze ti na silu naplatiti

  24. to vučiću, proteraj nas sa državnih medija a onda nas nateraj da ih plaćamo. prava si ljudina : )

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.