Taksisti blokirali Nemanjinu i Ulicu kneza Miloša 1 Foto: Ljiljana Bukvić

Više hiljada taksista drugi dan zaredom je protestovalo ispred zgrade Vlade Srbije, blokirajući gotovo celu Nemanjinu i Ulicu kneza Miloša.

Tvrde da ih je više nego prvog dana, a kako njihov zahtev da država zabrani rad „udruženjima koja ilgelano prevoze putnike“ nije ispunjen niti ih je bilo ko iz države primio, na ulici će biti i narednih dana između 12 i 15 časova.

„Nećemo prestati sa protestom dok država ne reguliše rad Car go. Nema smisla da mi plaćamo sve, da moramo da prolazimo estetski pregled, redovno izmirujemo sve obaveze, a da oni ne moraju da ispunjavaju te obaveze“, kaže jedan od taksista.

Da li podržavate proteste taksista?

Loading ... Loading ...

Na ulici ih je danas oko 14 časova, prema njihovim procenama, bilo nekih 3.500 od ukupno 7.000, koliko ih je u nekoliko udruženja. Narednih dana, ukoliko se ne pronađe rešenje, dobiće kako tvrde i podršku od kolega iz drugih gradova.

Predsednik Udruženja taksista Srbije Aleksandar Bijelić juče je najavio pooštrenje blokade narednih nedelja, te blokadu ulica i u špicu. Nezadovoljuni su time što je država dozvolila kompaniji Car go da radi.

Taksisti blokirali Nemanjinu i Ulicu kneza Miloša 2
Protest taksista       Foto: Lj. Bukvić

Taksiste ni danas niko nije primio iz Vlade, a oni naglašvaju da će i narednih dana doći u još većem broju. Za razliku od juče današnji slučajni ili namerni prolaznici nisu bili toliko strpljivi, a jedna gospođa im je poručila da je „strašno“ to što rade sa gradom i da nisu mogli bolju antireklamu sebi da naprave jer je ona „pokušala 20 minuta da dobije taksi i nije uspela“.

Protest se nastavlja i sutra, oko 12 časova kada će taksisti početi da se okupljaju na četiri lokacije u gradu, nakon čega kreću ka zgradi Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari