Taksisti treći dan zaredom protestuju 1Foto: Lj. Bukvić

Taksisti su i danas, treći dan zaredom blokirali ulice oko Vlade Srbije na sat vremena, tražeći da im država ispuni zahtev i zabrani rad udruženjima koja prevoze putnike, kako kažu, ilegalno.

Više hiljada njih i danas je počelo okupljanje na četiri lokacije u gradu oko 12 časova, da bi do 14 stigli do Vlade, blokirajući Nemanjinu i Ulicu kneza Miloša. I danas će protest trajati do 15 časova.

Jedini zahtev 3.500 taksista, koliko ih je otprilike bilo na protestu ovih dana, jeste da se preispita i zabrani rad kompanije Car go, koja putem aplikacije prevozi putnike i njih „ostavlja bez posla“. Taksisti iz nekoliko udruženja kažu da da je najveći problem to što vozači ove kompanije ne moraju da ispunjavaju uslove kao i oni i da su im zbog toga nelojalna konkurencija.

Taksisti treći dan zaredom protestuju 2
Foto: Lj. B.

Predsednik Udruženja taksista Aleksandar Bijelić tražio je da država reaguje i spreči sivu ekonomiju u taksi prevozu i da sprovodi zakone. Pre godinu dana usvojen je Zakon o prevozu putnika, kojim je onima koji obavljaju limo usluge zabranjeno da prevoze putnike, nakon čega je Car go osnovao udruženje građana i nastavio da radi.

Prethodna dva dana, pljuštale su međusobne optužbe između taksista i kompanije Car go, da bi direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić jutros rekao da su se toj kompaniji obratili „pošteni taksisti koji nisu deo taksi kartela i ne žele da maltretiraju građane“ i zamolili ih da naprave „aplikaciju za poštene taksiste“. On je rekao da će im Car go kao IT kompanija izaći u susret i napraviti aplikaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari