Telekom: Sporazum o odlasku zaposlenih 1Foto: Stefana Savić

Rukovodstvo i reprezentativni sindikati Telekoma Srbija potpisali danas Sporazum o uslovima za dobrovoljni odlazak zaposlenih, saopšteno je iz te kompanije.

Realizacijom ovog Sporazuma stvaraju se preduslovi za prijem mladih ljudi različitih kadrovskih profila, navodi se u saopštenju u kojem se ističe i da je broj zaposlenih u kompaniji mlađih od 30 godina ispod jedan odsto, a broj zaposlenih starijih od 50 godina skoro 50 odsto od ukupnog broja zaposlenih.

Jasno je da Telekom Srbija mora da promeni starosnu strukturu zaposlenih kako bi adekvatno odgovorio na sve tehnološke promene i izazove na tržištu, navodi se u saopštenju. Sporazumom se definišu kriterijumi, način, postupak i dinamika optimizacije broja zaposlenih kroz program dobrovoljnog odlaska.

U kompaniji Telekom Srbija poslednjih 15 godina periodično se raspisuju konkursi za dobrovoljni odlazak zaposlenih pod veoma stimulativnim uslovima.

Ovakvi konkursi nailaze na veliko interesovanje, tako da je u navedenom periodu više hiljada zaposlenih dobrovoljno prihvatalo ponuđene uslove. Ono što ovaj konkurs razlikuje od svih ranijih jeste da je kompanija obezbedila do sada najveći budžet za realizaciju programa za dobrovoljni odlazak i to po najboljim uslovima za zaposlene.

Sporazum su potpisali generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk, izvršni direktor za ljudske resurse Draško Marković, predsednik Jedinstvenog sindikata Telekoma Srbije Slavoljub Kandić i predsednik Sindikata Telekoma „Srbija“ Miroslav Joksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari