Tržišna inspekcija izrekla 138 prekršajnih naloga 1Foto: Bojan Cvejić

U velikoj akciji tokom vikenda Republička tržišna inspekcija je u 229 inspekcijskih nadzora zatekla 43 neregistrovana subjekta koji uopšte nemaju pravo da učestvuju u prometu roba.

„Njima je zabranjen dalji rad i oduzeta je roba koja je zatečena u prometu. Pored toga, inspektori su izrekli 138 prekršajnih naloga. Za teže prekršaje će u narednim danima biti podneta 63 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka po osnovu Zakona o trgovini i Zakona o inspekcijskom nadzoru, gde očekujemo punu saradnju prekršajnih sudova“, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

Novčane kazne predviđene ovim zakonima su, kako je rekao, u iznosu od 200.000 dinara do dva miliona dinara za pravna lica, dok su za fizička lica u iznosu od 50.000 do 500.000 dinara.

Republička tržišna inspekcija je tokom proteklog vikenda sprovela veliku akciju koja je imala za cilj otkrivanje nelegalne trgovine akciznom robom u većim gradovima Srbije.

„Nećemo dozvoliti poslovanje u sivoj zoni i stoga nema tolerancije za nelegalnu trgovinu i izbegavanje plaćanja poreza“ istakao je Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari