Šumadija ima izvanredne potencijale za seoski turizam, koji predstavlja dobru razvojnu šansu tog kraja, rečeno je na predstavljanju projekta „Podrška razvoju ruralnog turizma u Šumadiji“, koji realizuje Razvojni biznis centar Kragujevac, uz podršku Ambasada Norveške u Beogradu.

Direktorka Razvojnog biznis centra Marija Stojadinović izjavila je da ta organizacija seoski turizam posmatra kao jednu vrstu malog porodičnog biznisa, navodeći da takvi projekti snažno doprinose razvoju tog perspektivnog posla.

– Ideja je da se kroz ovaj projekat podrže domaćinstva koja su već registrovana i bave se seoskim turizmom, kao i nova domaćinstva koja žele to da rade. U okviru projekta podržano je 15 domaćinstava u okolini Kragujevca i opštinama Topola, Rača i Knić – rekla je Stojadinović.

Ambasada Norveške obezbedila je donaciju od 48.000 evra, a grad Kragujevac još 12.000 evra za razvoj Strategije turizma. Pored toga, grad je obezbedio i sredstva za pet grantova najboljim domaćinstvima u okolini Kragujevca, koja će dobiti bespovratna sredstva za razvoj seoskog turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari